Відкриття герба

Відкриття герба

10 серпня 2018 року на території Товариства з обмеженою відповідальністю «Зернова база України», що знаходиться по вулиці Низгірецька 111, відбулося святкування відкриття національного символу України – гербу, з нагоди реєстрації тризуба в книзі рекордів України, як найбільшого зображеного гербу України. Керівництвом ТОВ «Зернова база України» було вирішено відтворити національний символ України, як данину національності та поваги до символів України, народу та нашої країни в цілому. Офіційне відкриття відбулося перед святом Незалежності України і напряму зв’язано з ним.

Свято складалось з 4 частин, таких як:

  1. Урочисте відкриття національного символу України
  2. Спартакіада
  3. Підсумок результатів та вручення нагород
  4. Частування гостей справжнім узбецьким пловом та найсмачнішим бердичівським пивом.

На відкриття національного символу України приїхав представник міськвиконкому м. Бердичева Толочко В.І. (Василь Іванович), який офіційно привітав всіх присутніх з відкриттям та здобуттям рекорду, також подякував  керівництву компанії та вручив нагороди за підтримку та розвиток патріотизму та національної свідомості громадян, а особливо нового покоління. Подяки вручили всім, хто доклав зусиль до встановлення та відкриття національної гордості – символу України, а також найменшому учаснику на офіційному відкритті, як символ нового та світлого майбутнього.

Після офіційного відкриття герба України – Тризуба, керівництво ТОВ «Зернова база України» запросили всіх присутніх на святкування, яке розпочалося спортивними змаганнями – Спартакіадою, яка проводилась вперше але принесла всім присутнім масу задоволення та приємне відчуття втомленості.

Отже, слово «Спартакіада» для тих, хто виріс в СРСР, зрозуміле і знайоме. Зрозуміле і знайоме воно і сотням тисяч учасників відроджених Спартакіад. Але як з'явилося це змагання? Давайте разом згадаємо історію.

Більше 2000 років минуло після повстання римського гладіатора Спартака (раба, гладіатора, який очолив повстання проти Риму в 74-71 р. до н.е. е.), коли його ім'ям назвали одне з наймасовіших змагань в історії людства - Спартакіаду.

Спартакіада — всесоюзні масові змагання з різних видів спорту в СРСР з 1928 року, як противага до олімпійських ігор, в яких СРСР тоді не брав участі. Мета спартакіади — підсумувати роботу з різних видів спорту народів СРСР, профспілок, радянської армії, школярів тощо. Найбільше масовими спортивними змаганнями були спартакіади народів СРСР, що відбувалися (з 1956 року) кожні 4 роки, звичайно за рік перед олімпійськими іграми.

В нашому випадку, Спартакіада була спрямована на розвиток спортивного духу та дружніх відносин між компаніями і звичайно ж для веселого проведення часу.

В спартакіаді приймали участь чотири команди, такі як:

  • команди з міста Андрушівка: команда ТОВ «Млин база» та ТОВ «Андрушівський елеватор»
  • команди з міста Бердичева: команда ТОВ «Бердичівський елеватор» та команда району, в яку ввійшли місцеві діти та підлітки, які вважають спорт важливою та невід’ємною частиною свого життя. 

 Спартакіада пройшла по трьом видам спорту. Першим змаганням був міні-чемпіонат по футболу. Перше місце на цьому етапі виборола команда ТОВ «Млин база». Другим змаганням було міні-чемпіонат по волейболу, де чемпіоном стала команда ТОВ «Бердичівський елеватор». Третім змаганням було перетягування канату, де команда району з легкістю здобула звання чемпіонів та виборола свій кубок.

По оголошенню чемпіонів по кожному виду спорту, керівництво ТОВ «Зернова база України» презентувала команді району, молодим чемпіонам, з жагою до спорту, волейбольний та футбольний м’ячі, як нагадування, що спорт повинен займати  не останнє місце в нашому житті, адже в спорті закладено здоров’я та життя кожної людини.

Завершуючим етапом свята було частування спортсменів та гостей справжнім узбецьким пловом, овочами на грилі від повара-професіонала та смачним холодним бердичівським пивом.

Це свято присвячене традиціям, національній гідності та важливості здорового образу життя кожної людини.  Спартакіада є символом важливості згуртованості, командної роботи та співпраці для досягнення цілей як в спорті так і в житті.