Бердичівський елеватор став лідером галузі в Україні та серед країн-учасниць Союзу національних бізнес-рейтингів

Бердичівський елеватор став лідером галузі в Україні та серед країн-учасниць Союзу національних бізнес-рейтингів

В діловому світі стало традицією проводити економічні форуми, щоб обговорити перспективи світової економіки і напрацювати спільну стратегію розвитку, як засіб підведення підсумків за певний проміжок часу. І як приємно, коли у престижному бізнес-рейтингу красномовно оголосили про успішну та стабільну роботу підприємства, що здійснює діяльність на Бердичівщині. Більше десяти років будівлі колишнього Бердичівського комбікормового заводу стояли пусткою і руйнувалися. У 2015 році товариство з обмеженою відповідальністю «Зернова база України»  реконструювало зруйноване підприємство в сучасний елеватор. І вже за підсумками 2016 маркетингового року Союз Національних бізнес-рейтинг визнав Бердичівський елеватор підприємством, котре створює майбутнє економіки нашої держави. Згідно загальнодержавного фінансово-економічного аналізу діяльності суб’єктів господарювання, за досягнення високих результатів, підприємство здобуло золото рейтингу серед суб’єктів господарювання Житомирської області і серед суб’єктів господарювання України за показником «Чистий дохід від реалізації продукції, товарів, робіт, послуг». Відтак, Бердичівському елеватору присвоєно статус «Лідер галузі», що демонструє іншим учасникам ринку, клієнтам та інвесторам надійність і перспективність підприємства. Зважте, рейтингова програма «Лідер галузі» Союзу Національних бізнес-рейтингів (Казахстан, Білорусь, Азербайджан, Грузія, Вірменія, Узбекистан) покликана стимулювати підприємства і підприємців, які не тільки дбають про прибутковість власного бізнесу, але й роблять значний внесок у майбутнє своєї держави — чесно платять податки і відрахування у соціальні та пенсійні фонди, піклуються про співробітників, створюють робочі місця, впроваджують новітні технології та формують новий тип економіки, який ґрунтується не на природних ресурсах, а на професіоналізмі.

Медаль «Лідер галузі» вручається підприємствам за значний внесок в розвиток галузі та економіки України в цілому, за дотримання високих стандартів соціальної захищеності працівників, впровадження передових технологій і створення іміджу України як правової економічно розвиненої держави.

Щоб дізнатися, як вдалося досягти такого успіху йдемо до директора елеватора, проте його годі побачити в кабінеті. Не дивлячись на прохолоду, елеватора працює за юридичною адресою і дистанційно, в полі біля мішкоподібних сховищ.

Модернізуючи цей об’єкт, інвестор застосував переважно українське устаткування. Виключенням стала лише зерносушарка італійської компанії Strahl. Вона може висушити за добу 1,5 тис. тонн прийнятої продукції, в залежності від культури та вологості зерна.

 На сьогодні на ТОВ «Бердичівський елеватор» працює 29 працівників. Така невелика чисельність робочої сили пов’язана з тим, що всі лінії автоматизовані, що зменшує потребу в ручній праці. Проте, саме кадровий потенціал вивів підприємство в лідери галузі, вважає головний бухгалтер елеватора Флоріда Кімівна Вацуро.

— «Генеральний директор ТОВ «Зернова база України»  Алтинбек Мусабекович Мустапаєв зібрав у Бердичеві фахову команду з топ-менеджерів, маркетологів, лаборантів, бухгалтерів з досвідом роботи. У Бердичів прибули висококласні спеціалісти з Вінниці, Одеси, Донецька. Якісних та фінансових результатів вдається досягти завдяки плідній роботі колективу. Щоб увійти в число кращих елеваторів України люди з липня самовіддано працювали на результат. В колективі вітається дисципліна, люди дорожать своїм робочим місцем, тож, беззаперечно, усі працюючі отримують достойну зарплату. У нас кожна ділянка роботи важлива. Мало завантажити, розвантажити, висушити, вивезти, слід при цьому дотримуватися екологічних норм. Все це під силу нашому колективу», — каже Флоріда Вацуро.

 Бердичівським елеватором вперше на Житомирщині було впроваджено завантаження зерна в контейнери  на фітингові платформи і пробна партія вже успішно доставлена в Білорусь. Сьогодні близько 5% українського зерна відправляється на експорт в контейнерах.

Аграрії стверджують, що зерно з країни вивозиться не завдяки транспортній інфраструктурі, а всупереч їй. У минулому році  виникли складності через жорсткість контролю перевантаження зерновозів на дорогах. Тож, щоб виконати зобов'язання перед покупцями, компанія возить зерно без перевантаження. У той же час «Укрзалізниця» не може пообіцяти елеваторам достатньої кількості хоперів. Цю нестачу частково компенсують контейнерами. Нині серед учасників ринку інтерес до такого транспортування зерна підвищився. Фітінгові залізничні платформи будувати дешевше, і на відміну від вагонів-зерновозів, їх можна використовувати не тільки під час «зернового сезону»   
Попит на контейнеризацію зернових диктує також можливість доставки вантажу безпосередньо на склад замовника, забезпечивши схоронність зерна. Контейнери - це практично в роздріб, що набагато збільшує чисельність покупців. Можна відправити 20 тонн покупцеві, у якого зовсім невеликий завод з виробництва кормів. А споживач, який здатний заплатити 5-10 млн. за великий корабель – таких компаній дуже мало.

Окрім того, у контейнерах зерно можна також доставляти не конкретному заморському покупцеві, а тільки до порту, де його перенавантажуватимуть в балкер.

Контейнери можна вантажити і на елеваторі, і на залізничних станціях, затим зняти краном з платформи і вантажівкою відвезти для розгрузки в порт. Раніше елеватори практикували таку схему, але після появи великих машин-зерновозів вона стала нерентабельною. Тепер автоперевезення стали дуже дорогі, тарифи на транспортування в контейнерах нижче, тому і виходить дешевше.

Щоправда керівник підприємства визнає, що завантаження контейнера на елеваторі має і свої недоліки: завантажується він повільніше, ніж хопер, бо елеватор не пристосований під торцеве завантаження контейнера. Крім того, зважувати на місці можуть тільки залізничні платформи, елеваторні залізничні ваги розраховані під розміри хоперів. Але і переваги є: сертифікація в регіоні дешевше, ніж в морському порту. І не треба оплачувати додаткове перевантаження, як це відбувається, коли зерно спочатку везуть в порт в хопери, а потім там вже стафірують його в контейнер, що призводить до втрати часу, природних втрат зерна при перевантажувальних роботах і в кінці разом до подорожчання вартості комплексу логістики.

Отже, оргкомітет Союзу Національних бізнес-рейтингів  заслужено присвоїв золото  рейтингу серед суб’єктів господарювання ТОВ «Бердичівський елеватор», а ми   лише констатуємо та поширюємо факти економічної діяльності підприємства. Виявляється,  для того, щоб бути визнаним лідером української економіки, треба тільки працювати чесно, сплачувати податки та подавати дані фінансової звітності до відповідних органів.

 

Віталій Безпалько "Земля Бердичівська"