ЗМІ: У Бердичеві відкрили автоматизований елеватор.

ЗМІ: У Бердичеві відкрили автоматизований елеватор.

7 серпня 2015 року у м. Бердичеві відбулося урочисте відкриття ТОВ «Бердичівський елеватор» за участю першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка, т. в. о. начальника управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА Леоніда Бабича, заступника бердичівського міського голови Михайла Гайчені та керівництва підприємства.

У 2014 році ТОВ «Зернова база України» введено в дію ТОВ «Андрушівський елеватор».

З травня по липень 2015 року компанія «Зернова база України» здійснила реконструкцію колишнього Бердичівського комбікормового заводу, на базі якого і створено «Бердичівський елеватор».

На сьогодні на ТОВ «Бердичівський елеватор» працює 40 робітників. Така невелика кількість пов’язана з тим, що всі лінії автоматизовані і ручної праці майже не потрібно.

Ємність одноразового зберігання – 16000 тонн, продуктивність приймання зерна – 2000 тонн на добу, сушіння – 1500 тонн на добу, відвантаження – 100 тонн на годину. Середній час прийому 1 авто – 15 хв.

За сезон елеватор може прийняти до 60 тис. тонн зерна.

«Такі підприємства, які зараз відкриваються у нашій Житомирській області, є дуже знаковими. Вони показують, що інвестор іде до нас. Ми в свою чергу намагаємося створити сприятливі умови, щоб таких інвесторів було якомога більше», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

Т. в. о. начальника управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА Леонід Бабич наголосив, що збільшення кількості елеваторів на Житомирщині дасть змогу створити в області здорову конкуренцію. 

http://oda.zt.gov.ua/